17 Aralık 2012 Pazartesi

Söz Büyüdür. Kelimelerinizi İyi Seçin.

Don Miguel Ruiz'in "Daha İyi Yaşamak İçin Dört Anlaşma" isimli kitabını okuyorum. Bu hafta ilk bölümü test edeceğim. Bu bölümde sözün büyü olduğu, insanları küstürebileceği ama aynı zamanda mutlu da edebileceği yazıyor. Bu anlaşmaların en önemlisi. Bunu başaramazsak diğerlerini başarmamız çok zor. İnşaatın temeli gibi yani. Don Miguel Ruıiz diyor ki "söz öylesine güçlüdür ki, bir söz milyonlarca insanın yaşamını değiştirebilir ya da yok edebilir."

Bir kadın işten yorgun argın eve gelmiş ve kendini koltuğa atmış. Küçük kızı annesinin yorgu
nluğunun farkında değilmiş. O neşeyle şarkılar söylüyor, zıplıyor ve kendi kendine oynuyormuş. Annesi o kadar yorgunmuş ki kızının sesinden rahatsız olmaya başlamış. Aslında onu rahatsız eden sadece sesmiş. Kızının sesi değil. Aradan bir süre geçmiş ve kız hala neşeyle şarkı söylerken annesi "kes o çirkin sesini ve yerine otur" diye bağırmış. O andan itibaren küçük kız sesinin çirkin olduğunu, başkalarından onay alabilmek için bir daha sesini duyurmamasını gerektiğini düşünmüş. Aradan yıllar geçmiş ve içine kapanık, sessiz bir kız çocuğu yetişmiş. 





Çocuklarınızın kendine güvenmelerini yitirmelerini istemiyorsanız sözcüklerinizi iyi seçin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şehirdeki Küçük - Sydney Smith

Büyük bir şehirde yaşayan küçük bir çocuksanız insanlar sizi görmez. Sesler sizi korkutabilir ve ne yapacağınızı bilmek bazen zordur. ⠀ ⠀ Ş...