24 Aralık 2012 Pazartesi

Karanlıktan Korkmayanların Masalı

Siz hiç karanlıktan korkmayan bir çocuk tanıdınız mı?
Ben tanıdım. Onun öyküsünü anlatacağım size.


Bir zamanlar ülkenin birinde, küçük bir şehirde sevgi dolu bir kız çocuğu yaşarmış. Geceleri ay ışığına yürür, yıldızlarla sohbet edermiş. Gündüzleri çiçeklerle kaplı yerlerde güneşin parlak ışığını toplar, kimsenin bilmediği dillerde şarkılar söylermiş. 



Aşkı o kadar büyülüymüş ki insanlar ondan korkar, farklı olduğunu anlayamadıkları için köşe bucak kaçarlarmış. Bilmezlermiş ki onun sevgisi tanrıdandır ve hepimiz tanrının bir yüzüyüz. Sevgi dolu kız büyüdükçe insanların kendisinden kaçmasına çok üzülür olmuş. O üzüldükçe ay ışığı ile arasına mesafe girmiş, yıldızlar ona sırt çevirmiş. Gündüzleri çiçek kaplı olan yerlerdeki mis kokulu çiçekler solmuş, güneşin ışığı yavaş yavaş parlaklığını kaybetmiş.



Yolunu kaybetmiş sevgi dolu kız. Sevgiyi unutmuş, sevilmeyi çok önemser olmuş. Dünya o kadar garip bir yermiş ki, sevgiyi unutanların dünyası kararırmış. 

İnsanlar birbirleri ile ne kadar bağlantılı olduğunu unuttuğunda yavaş yavaş tüm ışıklar dünyadan elini ayağını çekmiş. Karanlık yıllara bölünmüş, savaşlar çıkmış, güneş hiç doğmamış. Güneşi unutanlar mutsuz, asık suratlı insanlara dönüşmüş de bir tek küçük kız patlak gözlerini gökyüzüne kitlemiş.

Günler günleri, yıllar yıllar kovalamış. 

Büyülü bir ışık hüzmesi küçük kızın patlak gözlerine cevap vermiş. Öylesine güzel bir ışıkmış ki sevgi dolu kız ona aşık olmuş. Etrafına yaydığı enerjiye dokunabilmek için ellerini uzatmış ve çok sevmiş. Sevmeyi yeniden öğrendiğinde sevildiğinin de farkına varmış.

Işık hüzmesi onun ellerinden tutmuş, gözlerini gözlerine odaklamış ve usulca öpmüş onu. 

O gün karanlık çözülüvermiş. Sevgiyi görenler etraflarında toplanmışlar...

Dünya sadece onlar için aydınlanmış.

Derler ki sevgiyi görenler yine geceleri ay ışığına doğru yürüyebiliyor, yıldızlarla konuşabiliyor ve güneşin parlak ışıklarını toplayabiliyorlar. 

Yazan: Işıl Yılmaz Sümer
Fotoğraf: Anna Schuleit

1 yorum:

  1. Sevmeyi bilen her insan mutlaka mutlu olmanın yolunu görecektir. Güzel ve tatlı bir hikaye yazmışsın. Ve keşke çocuk kalabilseydik...

    YanıtlaSil

Şehirdeki Küçük - Sydney Smith

Büyük bir şehirde yaşayan küçük bir çocuksanız insanlar sizi görmez. Sesler sizi korkutabilir ve ne yapacağınızı bilmek bazen zordur. ⠀ ⠀ Ş...